On yılı aşkın bir müddettir global taşınabilir DRAM pazarına liderlik ettikten sonra Samsung, sanayinin en süratli LPDDR5X DRAM tahlilini duyurdu. Mart ayında kurulan 7.5 Gbps’lik bir evvelki rekordan 8.5 Gbps sürate ulaşan Samsung LPDDR5X DRAM, Qualcomm Snapdragon taşınabilir platformlarında kullanım için doğrulandı.
Sektörün birinci 8 GB LPDDR5 tahlilini tanıttıktan yaklaşık dört yıl sonra Samsung, alanında yeni bir muvaffakiyet ile geri döndü. Bu sefer her şey sürat ile ilgili. Samsung’un daldaki en süratli LPDDR5X DRAM’i 8,5 Gbps suratında çalıştı.
İddia: S22 modellerini Samsung mu yavaşlatıyor.
Samsung’a nazaran, Mart ayında elde edilen 7.5 Gbps, uygulama işlemcisi ve bellek ortasındaki yüksek süratli sinyal ortamını optimize ederek yeni bir rekor sağlandı. Bu yeni rekor, Samsung’un aşağıdaki kilometre taşlarını içeren bellek pazarındaki uzun muvaffakiyet akışının akabinde geliyor: 1,8 Gbps LPDDR3, 3,7 Gbps LPDDR4, 4,2 Gbps LPDDR4X ve 6,4 Gbps LPDDR5.
Samsung belleği cihanı hızlandırıyor!
Bugün tanıtılan 8.5 Gbps LPDDR5X DRAM tahlili ile ilgili olarak, hem Samsung hem de Qualcomm Technologies, mevcut eser portföylerini geliştirmek için bunu kullanmayı planlıyor üzere görünüyor. Lakin şimdi bahsedilecek ayrıntılı bir bilgi yok. Qualcomm Eser İdaresi Lider Yardımcısı Ziad Asghar, “Mobil, oyun ve kamera için yeni özellikler ve güzelleştirilmiş performansla kullanıcı tecrübelerini geliştirecek olan Snapdragon taşınabilir platformlarında 8,5 Gbps’de en yeni LPDDR5X’i etkinleştiren taşınabilir sanayide birinci biziz.”
LPDDR bellek şu anda bilgisayarlar ve akıllı telefonlar, çağdaş araçlar, bilgi merkezleri, uç sunucular üzere birçok uygulamanın yanı sıra çeşitli akıllı konut ve IoT tahlillerinde kullanılmaktadır. Çeşitli alanlarda süratli, daha küçük ve daha fazla güç açısından verimli bellek muhtaçlığı artıyor. LPDDR DRAM’in yapay zeka ve metaverse tarafından yönlendirilen gelişen pazarlardaki varlığını da arttırması bekleniyor. Data merkezleri ve uç sunucular için, LPDDR DRAM’in düşük güç özellikleri, güç tüketimi düzeylerini düşürmeye yardımcı olabilir ve bu da bilgi merkezi yöneticileri için düzgünleştirilmiş bir toplam sahip olma maliyeti (TCO) sağlarken, ısı ve karbon emisyonlarını azaltarak iklim üzerindeki tesirlerini de azaltır.
Kaynak: İndir