Apple’dan önemli satın alma söylentisi

Apple uzun müddettir işlemcilerine kendi 5G modemlerini üretmek istiyordu. Ama Apple ile Intel ortasındaki tartışmanın hala sürmesinden ötürü bir sonuca bağlanamamıştı. Yeni çıkan sızıntılara nazaran, Apple Intel’in Almanya’daki modem birimini satın almayı planlıyor!

Apple Intel’in Almanya’daki modem ünitesi Infineon’u satın alabilir!

Apple 2011 yılında Qualcomm’a geçmeden evvel, Alman akıllı telefon modem işletmesi Infineon ile çalışıyordu. Intel’in Infineon’u satın almasının akabinde, çipler iPhone 7 ve iPhone 7 Plus için son kere kullanıldı.

Bu sıralar Qualcomm ile lisans ücretleri konusunda uyuşmazlık yaşayan Apple, Intel’in Almanya’daki modem birimi Infineon’u satın almak için bağlantıya geçti. Apple bu satın almayla birlikte kendi 5G çiplerini üretmeyi planlıyor.

Intel’in 5G modem üretmekten vazgeçmesinin akabinde Apple da süreci hızlandırmaya çalışıyor. Intel’in modem işlerinden çekilme sebebini Intel CEO’su Robert Swan, “Apple ve Qualcomm nedeniyle alınan bir karardır” kelamlarıyla açıkladı.

Ayrıca Intel’in bu süreçte farklı planları olduğunu vurgulayan Swan, “5G telefonlar için stratejik seçenekleri değerlendirmemize yardımcı olacak danışmanlarla çalışıyoruz. Hem kablosuz modem eserleri portföyümüzde hem de fikri mülkiyetimizde daha fazla bedel yaratacak planlar yapıyoruz.” dedi.

Apple ile Intel ortasındaki Infineon hakkındaki satın alma süreci de devam ediyor. Lakin iki şirket ortasındaki çekişmeden kaynaklı olumsuz sonuçlanması beklenen görünüyor. Lakin bu süreçte 5G modem işinden çekilmeyi planlayan Intel’in, Apple’a modem ünitesini satarak yeni bir iştirak geliştirebileceğine dair söylentiler de var.

Başa dön tuşu