iPhone’lar üst seviye telefon pazarında lider konumda!

Bir araştırma şirketi tarafından paylaşılan datalar, üst düzey akıllı telefon pazarı durumuna ilişkin birtakım ipuçları veriyor. 400 dolarlık fiyat etiketinden daha yüksek fiyatlara sahip olan bu telefonların pazarının genel olarak yüzde 8 küçüldüğünü görüyoruz. Ancak Apple, iPhone modelleriyle bu pazardaki liderliğini muhafazaya devam ediyor.

Üst düzey akıllı telefon pazarı başkanı Apple!

Apple’ın satışlarında her ne kadar yüzde 20’lik bir düşüş olsa da hala daha önder olmasının sebebi aşikâr. iPhone kullanıcıları, genelde ellerindeki modeli ortalama 2 yıl kullanırken artık 3 yıl boyunca kullanabiliyor. Bu da düşen iPhone satışlarının pazarı etkilemesini engelliyor.

Raporda Apple’ın çabucak akabinde ise Samsung yer alıyor. Galaxy S10 üzere modelleriyle epeyce yüksek satış sayılarına ulaşan Samsung, üst düzey telefon pazarında yüzde 25’lik bir hisseye sahip.

Samsung’un akabinde ise Huawei geliyor. Huawei, bilhassa fotoğraf çekmeyi sevenlerin kalbini kazanan telefon modelleriyle karşımıza çıkıyor. Huawei’in pazar hissesi ise yüzde 16 biçiminde. Bu sayı Huawei’in anavatanı Çin bazında değerlendirildiğin Çin’deki oranın daha yüksek olduğu görülüyor.

Başa dön tuşu