Zoom alternatifi arıyorsanız tercih edebileceğiniz çok sayıda program bulunuyor. Özellikle bazı hizmetler, gelişmiş özellikler ile öne çıkıyor. Bu alternatifleri inceleyebilir ve ihtiyaçlarınıza en uygun hizmeti bulabilirsiniz.
Zoom’u bir süre boyunca kullandıysanız ve çeşitli nedenlerden ötürü memnun kalmadıysanız, farklı bir hizmet deneyebilirsiniz. Bu rehberde Zoom tarzı programlar listesi hazırladık. İşte Zoom yerine kullanabileceğiniz hizmetler!
En İyi 5 Zoom Alternatifi Listesi
- Octameet
- Skype
- Webex Meetings
- Starleaf
- Jitsi Meet
Zoom benzeri programlar listesinde yer alan hizmetlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.
Octameet
Hem küresel çapta hem Türkiye’de Zoom’a harika bir alternatif olan OctaMeet uygun fiyatlı ve kolay kullanımlı bir hizmet sağlıyor. OctaMeet’in lisanslı versiyonu aylık veya yıllık olarak alınabiliyor.
Dilerseniz, ücretsiz olarak 30 gün lisanslı deneme sürümünü kullanabilirsiniz. Ücretsiz sürümde bire bir görüşmelerde sınırsız ve kesintisiz görüşme imkânının yer aldığını belirtelim. Hizmet ayrıca Türkçe müşteri desteği sunuyor.
Video konferans uygulaması OctaMeet canlı alt yazı, interaktif beyaz tahta, katılımcı yetkilendirme ve yapay zeka destekli toplantı özeti dahil olmak üzere pek çok gelişmiş özellik sayesinde kullanım deneyimini bambaşka bir boyuta taşıyor.
Canlı yayın ve ekran paylaşımı yapılabilmesine olanak tanıyan hizmet toplantı istatistikleri sunuyor. Bu istatistikler sayesinde toplantıya kaç kişinin katıldığı, hangi katılımcının ne kadar süre boyunca konuştuğu gibi bilgiler kolayca görüntülenebiliyor.
Yüksek veri güvenliği ve iki faktörlü giriş koruması sunan uygulamaya yakında anket gönderimi ve analizi, ekran üzerine not alma, konuşma sırası ve süre yönetimi ve toplantı molaları özelliklerine de sahip olacak.
OCTAPULL; işletmelerin dijital dönüşüm sürecini daha kolay hâle getirmek için OctaMeet, Octapull SFA, Octapull B2B, OctaSales ürünleri ile 20’yi aşkın modülü tek çatı altında topluyor.
Skype
Skype, ekip üyelerinin istediği zaman istediği yerden iletişim kurabilmesini mümkün hale getiriyor. Oldukça kolay bir kullanıma sahip olan Skype’ta sesli ve HD çözünürlüğünde görüntülü arama desteği bulunuyor.
Skype’ta “Meet Now” isimli video konferansı özelliği bulunuyor. Skype’ta yer alan “Meet Now” butonuna tıklayarak davet bağlantı adresini kopyalayabilir ve video konferansına katılmasını istediğiniz kişilere gönderebilirsiniz. Skype’ta hızlı ve pratik bir şekilde ekip üyeleriniz ile bir toplantı yapabilirsiniz.
Davet ettiğiniz kişilerin bilgisayarında Skype yüklü olmasa bile web tarayıcısı üzerinden video konferansına katılabilirler. Skype üzerinden 50 kişiye kadar görüntülü görüşme yapabilirsiniz.
Skype, ekip çalışmaları için oldukça kullanışlı olan ekran paylaşımı özelliğine sahiptir. Skype, ekran paylaşımı özelliği sayesinde ekip üyeleriniz ile cihazınızın ekranını paylaşabilirsiniz. Bu özellik, bir proje üzerinde çalışırken oldukça kullanışlıdır. Skype’ta uçtan uca şifreleme özelliği de bulunuyor.
Skype
Skype, Microsoft tarafından geliştirilen ve dağıtılan ücretsiz görüntülü konuşma programlarından bir tanesi olarak hizmet vermektedir.
⤓ İndir
Webex Meetings
90’lardan beri hizmet vermeye devam eden Webex, 2007 yılında Cisco tarafından satın alındı. Webex Meetings, esas olarak bir iş uygulaması olarak bilinmesine ve hizmet veren şirketlere odaklanmasına rağmen cömert bir ücretsiz sürümü bulunuyor.
Webex Meetings üzerinden 100 kişiye kadar HD çözünürlüğünde görüntülü görüşme yapabilirsiniz. Görüntülü görüşme esnasında herhangi bir süre kısıtlaması bulunmuyor. Cisco Webex, ekran paylaşımı özelliği de sunuyor.
Starleaf
Starleaf, büyük şirketlere odaklanan bir video konferans programıdır. Kullanıcı dostu arayüzü ile dikkatleri üzerinde toplayan program, çok kolay bir kullanıma sahip. Popüler hizmet insanların güvenli ve pratik bir şekilde görüntülü ve sesli iletişim kurabilmesini sağlıyor.
PC, Mac, iOS ve Android platformlarında yer alan StarLeaf, nerede olursanız olun bağlantıda kalmanıza olanak tanır. Starleaf üzerinden kaliteli bir şekilde video konferans yapabilmenize imkân tanıyan hizmette ücretsiz deneme sürümü bulunuyor. Böylelikle programın neler sunduğuna göz atmak için deneyebilirsiniz.
Jitsi Meet
Jitsi Meet, muhtemelen daha önce duymadığınız bir video konferansı programıdır. Jitsi Meet’in web sitesinde yer alan “Start Meeting” butonuna tıklayarak hızlı ve pratik bir şekilde video konferansı başlatabilirsiniz. Açık kaynak kodlu bir platform olan Jitsi Meet üzerinden 100 kişiye kadar görüntülü görüşme yapabilirsiniz.
Toplantı başlatabilmek için hesap oluşturma zorunluluğu bulunmuyor. Dolayısıyla söz konusu hizmet, hesap oluşturmaktan hoşlanmayan kişiler için harika bir seçenektir. Başarılı hizmet, uçtan uca şifreleme desteği sayesinde güvenli bir şekilde iletişim kurabilmenize olanak tanır.
Jitsi Meet üzerinden gerçekleştirilen video konferansları esnasında birden fazla kullanıcı aynı anda ekran paylaşımı gerçekleştirebilir. Google Calendar, Office 365 ve Slack entegrasyonu ile kullanım deneyimini üst seviyeye taşıyan hizmetin Android ve iOS uygulamaları da mevcut.
Bu yazıda Zoom benzeri programlar listesi hazırladık. Peki, siz hangi video konferans hizmetini kullanıyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.
Android İçin En İyi Görüntülü Görüşme Uygulamaları
Android için en iyi görüntülü görüşme uygulamaları neler sorusunu soran kullanıcılar için birbirinden başarılı hizmetlerin yer aldığı bir liste hazırladık.