Akıllı telefon dünyasında performans ve kamera özellikleri başta olmak üzere bariz bir rekabet var. Aygıtların ekranları, tasarım ayrıntıları, oyun ve yüklü kullanımda gösterdikleri performansları ve gece ışığında sergiledikleri fotoğraf yetenekleri üzere birçok başlık, kullanıcıların satın alım kriterlerini belirliyor. Fakat burada unutmamamız gereken bir kategori daha var, o da tüm bu özelliklerden yararlanabilmemize imkan sağlayan telefon bataryaları ve bu bataryaların yetenekleri. İşte Realme de bu bağlamda 240W süratli şarj teknolojisini standart haline getireceğini belirtiyor. Pekala şirket bunu nasıl yapacak?
240W süratli şarj nasıl çalışıyor?
Normalde standart olarak kullanılan süratli şarj teknolojisi ile adaptörden telefona 20V/12A güç aktarılırken, Realme’nin 240W süratli şarj teknolojisi sayesinde bu akım 10V/24A’ya çeviriliyor. Bu süreç üç adet güç aktarıcının adaptöre gelen enerjiyi içerisinde dönüştürmesiyle gerçekleşiyor.
Enerjinin 20V/12A’den 10V/24A’ya çevirilmesi süreci birinci bakışta biraz tehlikeli görünüyor olabilir, lakin Realme mümkün bir tehlikenin 13 adet tam vakitli sensörle takip edilebildiğine, ayrıyeten şarj aygıtlarının PS3 sertifikalı yanmaz malzemelerden üretildiğine dikkat çekiyor.
Peki süratli şarj pil sıhhatine ziyan vermiyor mu?
Normalde teknoloji severler ve gündelik kullanıcılar olarak öğrendiğimiz şeylerden birisi de bir aygıtın ne kadar uzun mühlet şarjda kaldığı, nasıl bir döngüyle şarj edildiği üzere etkenlerin pil ömrünü o kadar süratli bir formda azalttığı tarafında. Bilinen bir öteki etken ise süratli şarj teknolojisinin uzun vadede bataryaları etkilediğine işaret ediyor. Realme bu bağlamda 240W süratli şarj teknolojisinin 1600 şarj döngüsünden sonra bile telefon sıhhatinde en fazla yüzde 20 oranında azalmaya yol açacağını garanti ediyor.
Şirket, yakın vakitte piyasaya süreceği GT Neo 5 de dahil olmak üzere bundan sonra piyasaya süreceği amiral gemisi telefon modellerinde 240W süratli şarj teknolojisini standart olarak kullanacağını açıkladı.
Peki siz bu mevzu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın!