Lifecell Supercam kullandık! (Video)

İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte güvenlik kameraları da akıllandı ve artık çabucak hemen hepsini internet üzerinden takip edebiliyoruz. Lifecell tarafından sunulan Supercam da bu biçim bir internet kamerası. IP Camera olarak da tanımlanabilecek aygıt kablosuz ağlara bağlanabilidği için uzaktan görüntü kayıtları izlenebiliyor.

Lifecell Supercam kullandık! (Video)

Küçük ve tatlı bir kamera olan Supercam‘in konseyimi fiyatsız olarak Turkcell grupları tarafından yapılıyor. Uzun bir güç kablosu ile gelen kamerayı isterseniz kutusundan çıkan özel aksesuar ve vida/dübel tahlili ile duvara ya da misal bir tabana monte edebiliyorsunuz.

Kurulum sürecinin fiyatsız olarak yapılması hoş. Teknik işlerden anlamayanlar için hoş bir hizmet. Kamera konseyimi yapıldıktan sonra tıpkı isimli hem İOS hem Android uygulaması ile aygıtı denetim edebiliyorsunuz. Kamera yaptığı kayıtları (ilgili paketleri satın alırsanız) 30 güne kadar geriye gerçek saklayabiliyor. 30 günün sonunda tekrar üzerine yazmaya başlıyor.

Kameranın manzara kalitesi Full HD yani 1920×1080 piksel. İmgeleri kayıt etmek ya da fotoğraf çekmek üzere süreçleri uygulama üzerinden yapabiliyorsunuz. Çift taraflı sesli irtibat imkanı sunan kameranın üzerinde hoparlör ve mikrofon da bulunuyor. Lakin bu özellik standart olarak kapalı geliyor. Uygulama üzerinden faal edebiliyorsunuz.

Supercam‘i yalnızca Turkcell değil farklı internet sağlayıcılarla da kullanabiliyorsunuz. Lakin farklı internet sağlayıcılarda görüntüleri izlerken kotanız azalırken, şayet bulunduğunuz yerdeki interneti Turkcell‘den alıyorsanız kotanızdan eksilmiyor (5 GB’a kadar).

Supercam’in satın alma seçenekleri

Kamerayı satın almak için farklı seçenekleriniz var: Birinci sistem peşin almak. Farklı operatörler için geçerli olan bu sistemde (Eylül 2018 itibariyle) 599 TL ödüyorsunuz. Turkcell abonesiyseniz 12 aylık ödeme seçeneği ile ayda 49.90 TL’ye de bu eseri taksitle almanız mümkün.

Cihazı satın aldıktan sonra şayet bulut paketi de almak isterseniz 7 ve 30 günlük paketler yer alıyor. Yani kameranın yaptığı kayıtları 7 ya da 30 gün geriye gerçek giderek kayıt edecek iki farklı paket var. 7 günlük paketin fiyatı 14.90 TL iken, 30 günlük paketin fiyatı ise 19.90 TL.

Kamerada bir motor sistemi bulunmadığı için hareketlerini uzaktan denetim etmek mümkün değil. Fakat benzerlerinde olduğu üzere kameranın görüş alanı içindeki bir bölgeye seçerek alarm kurabiliyorsunuz. Yani o bölgede hareket olduğunda otomatik olarak kayıt ediliyor.

Genel olarak beğendiğimiz eser fiyatsız konseyimi ve 30 güne kadar kayıtları saklaması ile yararlı bir aygıt.

Başa dön tuşu