ChatGPT nasıl kullanılır? Ne işe yarar?

Günümüzde yapay zekâ alanında geliştirilen teknolojiler sayesinde insan gücünün yerini bilgisayarlar aldı. Bilhassa son vakitlerde teknoloji dünyasında yankı uyandıran yapay zekâ sohbet uygulaması olan ChatGPT, gündeme oturmayı başardı. Bununla birlikte uygulama, en merak edilen bahislerden biri haline geldi. İşte bilmeyenler için ChatGPT nasıl kullanılır ve ne işe fayda?

ChatGBT nasıl kullanılır?

ChatGPT, insan lisanını anlayabilen ve epey detaylı bir halde metinler üreten yapay zekâ sohbet robotu olarak karşımıza çıkıyor. San Francisco merkezli araştırma şirketi olan OpenAl tarafından geliştirilen ChatGPT’nin yapabilecekleri ise neredeyse sınırsız.

Yapay zekâ tabanlı sohbet robotu olan ChatGPT kullanımı ise muhakkak bir mühlet boyunca ücretsiz olarak yer alıyor. Robotu kullanmak için ise 18 yaşından büyük olmanız ve OpenAl üzerinden bir kullanıcı hesabı oluşturmanız kâfi oluyor.

Aşağıda yer alan adımları takip ederek ChatGPT sohbet robotunu kullanabilirsiniz:

  • Öncelikle “openai.com” internet sitesine gidin.
  • Sonrasında şayet OpenAl üyeliğiniz varsa giriş yapın. Hesabınız yoksa “Sign up” kısmından üye olun.
  • Son olarak da hesabınıza giriş yaptıktan sonra açılan ekrandan ChatGPT’yi kullanmaya başlayın.

ChatGBT ne işe fayda?

Farklı soruları cevaplamadan, sevdiğiniz birine mektup yazmaya, eser tavsiyesi almadan yakınınızdaki satıcıları öğrenmeye kadar sayısız işi ChatGPT tarafından halletmeniz mümkün. Bunun yanı sıra bu eser geniş bir data havuzuna sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. Bunun için de kullanıcıların tercihlerine uygun olarak kişiselleştirilen sonuçlar yer alıyor. Bundan ötürü da ChatGPT, sizin için hikâye, şiir, müzik, kod vb. içerikler üreterek özgün oluyor.

Bu sohbet robotu hem bilgi hem iş hem de cümbüş alanlarında yarar sağlamanıza yardımcı oluyor. Ayrıyeten ChatGPT’den istediğiniz vakit teklif almanız da mümkün. Bu teklifler içerisine çeviri dayanağı, ödev yardımı veya kod yazımı üzere takviyeler yer alıyor. ChatGPT, özellikle işletmelerin işine yarayacak üzere duruyor. Bu da müşteri dayanağı, idare yahut optimizasyonlar ilgili takviyeleri içeriyor.

Peki, siz ChatGPT hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Başa dön tuşu