Prof. Dr. Sedat Köse Stres Kalp Çarpıntısı Tetikliyor

Kalp hastalıkları, ciddi problemlere neden olabilecek hastalıklar arasındadır. Sağlıklı bir yaşamın kaynağı sağlıklı bir kalpten geçmektedir. Genetik ya da fiziksel nedenlerden ötürü kalbin çalışmasında bazı aksamalar görülebilmektedir. Stres ve kötü alışkanlıklardan da etkilenebilen kalp, en hassas organlar arasındadır. Kalp ile ilgili sorunlar kişinin hayat kalitesini düşürecektir. Bu hayati organın tedavisi de alanında uzmanlaşmış kişilerin ellerine bırakıldığında, hasta açısından büyük bir rahatlamaya neden olur. Prof. Dr. Sedat Köse ülkemizde yetişen başarılı isimler arasındadır. Kardiyoloji alanındaki kariyeri ile adından söz ettiren Köse, yetiştirdiği öğrenciler ile de bugün pek çok insanın hayatını güzelleştirmiştir.

Prof.Dr Sedat Köse, ülkemizin tıp alanındaki önemli üniversitelerinden biri olan Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nden mezun olmuştur. Kardiyoloji alanında uzmanlığını alan Köse, yurt dışından da aldığı eğitimler sayesinde önemli bir bilgi birikimi kazanmıştır. Köse’nin kalp hastalıkları tedavisinde öncü rol oynadığı başarıları da mevcuttur. Ülkemizde ilk Perkütan Epikardiyal Ablasyon ve Atriyal Fibrilasyon Ablasyon, pacemaker uygulamalarını gerçekleştiren kişidir. Bilgisi ve tecrübeleri ile hastaların gözü kapalı bir şekilde güvendiği doktorlar arasındadır.

Kalp Hastalıkları ve Uygulanan İşlemler

Prof. Dr. Sedat Köse özellikle kalp ritim bozukluğu ve kalp çarpıntısı rahatsızlarına yönelik tedavi hizmeti vermektedir. Ülkemizde görülen en yaygın kalp hastalıkları arasında bulunan bu hastalıklar, doğru tedavi edilmediklerinde kişilerin hayatını zorlaştıracaktır. Kendilerini Prof. Dr. Sedat Köse’nin uzmanlığına bırakan hastaların hemen hemen hepsi, muayenehaneden mutlu bir şekilde ayrılmaktadır.

Kalp çarpıntıları sağlıklı insanlarda da görülebilen şikayetler arasındadır. Ani stres durumlarında genelde kalbin yüksek hızlarda atması nedeniyle oluşur. Kişinin kendini sakinleştirmesi ile de etkisini kaybedecektir. Alkol ve sigara tüketimi de kalp çarpıntılarının sıklığını arttırabilir. Kalp çarpıntısına sebep olan faktör her hastada farklı olacağından doktor tarafından detaylı bir şekilde incelenmelidir. Kaynağın tespiti yapıldıktan sonra da uygun tedavi süreci başlatılacaktır.

Kalp ritim bozuklukları ise çevresel faktörlerden çok damar ve kalp yapısındaki sorunlardan meydana gelmektedir. Damar hastalıkları, kandaki elektrolit dengesizliği, kalp kası ile ilgili problemler, kalp krizi sırasında oluşan hasarlar, geçirilen kalp ameliyatları ritim bozukluklarına sebep olabilir. Her hastalıkta olduğu gibi doğru teşhis büyük bir önem taşımaktadır. Kalp ritim bozukluklarında uygulanan tedaviler arasında Antiaritmik ilaçlar, kardiyoverasyon, kalp pili, katater ablasyon ve cerrahi müdahaleler bulunmaktadır. Profesörün yaptığı işlemler hakkında detaylı bilgilere https://www.sedatkose.com/ adresinden ulaşılabilmektedir.

Başa dön tuşu