2022 yılı için en çok indirilen uygulamalar belli oldu!

Apptopia, her sene olduğu üzere yeniden 2022 yılının bitmesiyle birlikte dünya çapında en çok indirilen uygulamaları açıkladı. Farklı kategorilerde liste yayınlayan şirket, iOS ve Android için topladığı bilgileri hesapladı. Pekala, en çok indirilen uygulamalar listesinde dorukta kim var? Haberin ayrıntılarına daima birlikte göz atalım.

TikTok, en çok indirilen uygulamalar listesinde tepeyi kimseye kaptırmadı

Appotia’nın yayınladığı 2022 en çok indirilen uygulamalar listesinde TikTok tekrar birinci sırada yerini aldı. Pandemi devrinde tüm dünyada tanınan olan uygulama, son birkaç yıldır en çok indirilen uygulamalar ortasında birinci olmayı başarıyor. TikTok, 2022 yılında 672 milyonla en çok indirilen uygulama oldu.

TikTok’un akabinde en büyük rakibi Instagram, 548 milyon indirmeyle listede ikinci sırada yer aldı. En çok kullanılan haberleşme platformu WhatsApp ise 424 milyon kere indirilerek üçüncü sırada bulunuyor. TikTok ile tıpkı şirkete bağlı görüntü düzenleme uygulaması CapCut ise 357 milyon indirmeyle dördüncü sırada yer aldı.

CapCut’un toplumsal medya platformlarından önde olması büyük oranda TikTok sayesinde gerçekleşiyor. TikTok için görüntü düzenlemek isteyen kullanıcılar, bu uygulamayı indirerek toplumsal medya gönderilini buradan düzenliyor.

Appotpia, ek olarak en çok indirilen oyunların listesini de paylaştı. 2022 yılının en çok indirilen oyunları listesinde 304 milyon indirmeyle Subway Surfers yer aldı. Akabinde da 254 milyon indirmeyle Stumble Guys ve 208 milyon indirmeyle yeniden son iki yıldır tanınan olan Roblox geldi.

Appotpia, 2022 yılında en çok indirilen seyahat uygulamalarını da derledi. Appotpia’ya nazaran 113 milyon milyon indirmeyle Google Haritalar bir numarada yer aldı. Listenin geri kalan kısmını ise Uber, Booking.com ve Airbnb oluşturdu.

Siz okuyucularımız bu husus hakkında ne düşünüyorsunuz? En sevdiğiniz ve en çok kullandığınız uygulama hangisi? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Başa dön tuşu