TikTok akıllı telefon üretecek!

TikTok akıllı telefon atağı ile gündeme geldi. Kısa görüntü taşınabilir paylaşım uygulaması TikTok, 2018 yılında dünya çapında en çok indirilen uygulamalar ortasında yer aldı. TikTok uygulamasının sahibi Pekin merkezli Bytedance firması, artık ise kendi akıllı telefonunu geliştirmeyi planlıyor.

TikTok akıllı telefon ismi mi olacak?

Financial Times, bu hususta iki kaynaktan bilgi aldığını bildirdi. Bytedance firması ise bahisle ilgili yorum yapmaktan kaçındı, fakat bunun Çinli şirketin kullanıcı kitlesini artırması için tanınan bir yol olduğu düşünüldüğünde, söylentiler pek de şaşırtan değil.

Ayrıca, Bytedance’in daha fazla kullanıcı edinme kanalı oluşturması yönünde acele ettiği biliniyor. Birkaç yıl süren devasa büyümenin akabinde, Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapora nazaran, Bytedance, Çin’de reklam harcamalarında, geçen yıl birinci sefer gelir maksadına ulaşamadı.

Şirketin akıllı telefon çalışmasına dair evvelce de ipuçları vardı. Bytedance daha evvel taşınabilir telefon üreticisi Smartisan ile öbür mevzularda da iş birliği yapmıştı. Taşınabilir telefon üretiminde de iki firmanın tekrar iş birliği yapması bekleniyor. Ayrıyeten Financial Times’ta yer alan bilgiye nazaran, Bytedance’in kurucusu Zhang Yiming evvelce yüklenmiş olan Bytedance uygulamaları olan bir telefonu hayal ettiğini söyleniyor.

TikTok’ta son durum

Bytedance, taşınabilir uygulamaları sayesinde global bir muvaffakiyet da elde etti. Bununla birlikte TikTok, son birkaç ay içerisinde dünya çapındaki uygulama sıralamasında daima olarak üst sıralara çıkmasına karşın, kimi büyük pazarlarda da birkaç pürüzle karşılaştı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde, Federal Ticaret Komisyonu , TikTok’a çocukların saklılık müdafaa yasasını ihlal ettiği için para cezası verdi. Bunun yanı sıra TikTok’un yakın vakitteki büyümesinde tesirli olan Hindistan da yasadışı içerikten ötürü süreksiz olarak uygulamayı yasakladı.

ABD pazarının Washington’un Çin şirketlerinin sağlayabileceği güvenlik tehdidiyle ilgili telaşları göz önüne alındığında, Çinli şirketlerin hareketleri biraz dahazorlaştı. Fakat Hindistan şu anda Çin markalarıyla dolu. Counterpoint tarafından yapılan bir araştırma, birinci çeyrekte, Xiaomi liderliğindeki Çinli üreticilerin Hindistan akıllı telefon pazarının yüzde 66‘sını denetim ettiğini ortaya koydu. Bu, Bytedance’in sırf Hindistan’daki lokal rakiplere karşı değil, tıpkı vakitte kendi iç pazarındaki tanıdık yüzlere karşı olduğu manasına geliyor.

Başa dön tuşu