iOS 17 ve iPadOS 17 ile bizi neler bekliyor?

Apple, bu yıl gerçekleştireceği WWDC konferansında macOS 14, iOS 17 ve iPadOS 17 sürümlerini tanıtacak. Sizler için macOS 14, iOS 17 ve iPadOS 17 ile ilgili sızıntıları derledik.

iOS 17 ve iPadOS 17 beklentileri karşılayamayabilir

Mark Gurman’ın haber bültenine nazaran Apple genelindeki gruplar, Reality Pro olarak isimlendirildiği argüman edilen kulaklığının Mayıs ayına kadar duyurulması için çalışmaları hızlandırdı. Yeni aygıtın 2023 sonuna kadar piyasaya sürüleceğinin iddia edildiğini belirtmekte yarar var.

Bu yıl karma gerçeklik üzerine ağırlaşan Apple, WWDC etkinliğinde AR/VR teknolojilerini ön plana çıkaracak. iOS, iPadOS ve macOS için radikal değişiklikler yapılması beklenmiyor.

Kod ismi Dawn olacağı belirtilen iOS 17 ve iPadOS 17, bu yılın sonlarında daha az kusur ile ve kimi değişiklikler ile kullanıcıların beğenisine sunulacak. Karma gerçeklik aygıtının yazılımı olan xrOS takviyesinin vurgulanacağını belirten Gurman, “Bu yıl Apple için dönüm noktası olacak.” dedi.

macOS 14’ün kod isminin ise Sunburst olacağı belirtiliyor. Analistler, macOS işletim sisteminde iOS ve iPadOS’taki üzere widget sisteminin kullanılacağını kestirim ediyor.

Mac kilit ekranı, 2001’de Mac OS X’in birinci çıkışından bu yana neredeyse hiç değişmedi. Şirketin macOS dizaynında esaslı değişikliğe gideceği düşünülüyor.

Siz sızıntılar hakkında ne düşünüyorsunuz? iOS 17 ve iPadOS 17 ile ilgili beklentileriniz neler? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Başa dön tuşu