Bazı iOS özellikleri Mac modellerine gelecek!

Apple son vakitlerde iOS ve MacOS ekosistemlerini birleştirmek için çeşitli adımlar atıyor. Ortaya çıkan yeni savlara nazaran Apple, bu adımları daha ileriye taşımak için bazı yeniliklerde bulunacak. iOS’ta bulunan birtakım kıymetli özellikler, yeni güncellemeler ile birlikte Mac kullanıcılarına da sunulmaya başlanacak. Mac modellerine gelecek iOS özellikleri ile ilgili ayrıntılar haberimizde.

Bazı iOS özellikleri Mac modellerine gelecek!

9to5Mac yayınladığı haberde, kelam konusu yenilikler hakkında birtakım bilgiler verdi. MacOS’a gelecek yeniliklerden birincisi, uygulamalarda ne kadar vakit geçirdiğinizi denetim etmenizi sağlayan Screen Time. Her bir uygulamada ne kadar zaman geçirdiğinizi, kaç bildirim aldığınızı gösteren ayar, ayrıyeten uygulamalara süre limitinin koyulmasına da müsaade verecek.

Mac modellerine gelmesi beklenen özelliklerden bir başkası de Siri Kestirmeleri. Mac modellerinde Siri halihazırda bulunsa da, kelam konusu yenilikle sesli asistan daha işlevsel bir hal alacak. Siri Kestirmeleri rutin davranışlarınızı takip ederek, size sık gerçekleştirdiğiniz vazifeleri gerçekleştirmenin basit yollarını sunar.

Bunlarla birlikte Aile Paylaşımı ve Apple kimliği idaresi üzere kimi özelliklerin de, Mac modellerine gelmesi bekleniyor. MacOS’a eklenecek yeni özelliklerin WWDC 2019 etkinliğinde resmi olarak yayınlanması bekleniyor.

Başa dön tuşu