Başka pasaporta IMEI kaydı bitti. Pekala artık ne olacak? Bize soruyorlar görüntü serimizde öteki pasaporta IMEI kaydının bitmesini yorumluyoruz.
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle bir arada telefonlar için ÖTV, yüzde 50 düzeyine çıkartılmış, akabinde 2 yıl olan pasaport kayıt mühleti, 3 yıla çıkartılmıştı. Yani artık yurt dışından telefon getirenler, pasaportlarına 3 yılda 1 telefon kaydedebilecekler.
En son atak ise öteki pasaporta IMEI kaydı bölümünü artık bitirdi. Böylelikle yurt dışından telefon getirmek artık eskisine nazaran çok daha güç bir hal aldı.
Resmi Gazete’deki kararın altında “15 gün sonra yürürlüğe girer” tabiri yer alıyordu. Bu nedenle ay sonuna kadar mühleti olduğunu düşünen beşerler son günlerde pasaport arayışına girerken, bugün itibariyle yasa yürürlüğe girdi.
Başka Pasaporta IMEI kaydı bitti! Bize Soruyorlar #2
Peki artık ne olacak? Diğer pasaporta IMEI kaydı yapılamayacağı için, yurt dışından gelen telefonların satışı nasıl yapılacak? Herkesin merak ettiği mevzuyu, Bize Soruyorlar görüntü serimizde değerlendirdik. İyi seyirler…
Başka pasaporta IMEI kayıt yasağı yürürlükte!
Artık IMEI kaydı yapılan telefonlar yalnızca o pasaport sahibinin ismine kayıtlı olan çizgiler ile çalışacak. Bunu bir örnek ile açıklamak gerekirse, sizin pasaportunuza kayıtlı olan bir telefon, kardeşinizin ismine kayıtlı bir sınır ile çalışmaz.
Şu anda e-Devlet üzerinden IMEI kaydı yapan kullanıcılara, aygıtın yalnızca pasaport sahibine ilişkin çizgilerde çalışacağına dair ihtar yapılıyor. Bahis ile ilgili ” 29/05/2019 ve öncesinde Türkiye Cumhuriyeti’ne giriş dokümanı olan bir aygıt kayıt süreci için iki takvim yılı geriye dönük tarama yapılacak ve aygıt kaydı yoksa kaydedilebilecek. ” sözüne yer veriliyor.
Aynı vakitte 2 yılda bir olan telefon kaydettirme hakkı 3 yıla çıkarıldı. Yurt dışından telefon alıp pasaport kaydı yaptıran vatandaş bundan sonra bir sonraki alımını 3 yılı doldurmadan yapamayacak. Bu müddet dolmadan yeni bir telefon için IMEI kaydı yapmak isteyenlerin, eski telefonun IMEI kaydını silmesi gerekecek.