TSMC 7nm+ işlemci üretimine başladı

TSMC, ikinci jenerasyon 7nm+ işlemcinin seri üretimine başladığını açıkladı. Tayvanlı şirket, EUV teknolojisini birinci sefer uygulayarak Intel ve Samsung’un ana rakibi olma yolunda da adım attı. TSMC 7nm+ işlemci üretimi başladı.

TSMC 7nm+ işlemci üretimine başladı

Çin’den gelen haberlere nazaran, şirket Huawei‘ye işlemci tedarik etmeye devam edecek. Birinci tedarik edilen işlemci, Kirin 985 ile Huawei Mate 30‘da yer alacak. Ayrıca 2019 iPhone modellerinde de görünmesi beklenen Apple A13 Bionic işlemcisinin bir parçası olacak.

TSMC, ABD ile Çin ortasındaki ticari çatışmalara karşın Huawei’ye işlemci tedarik etmeye devam edeceğini açıkça belirtti. Merkezi Tayvan olan bir şirket olduğu için, her iki ekonomik üstün güçle de başka ticari muahedeleri var ve devam eden sıkıntılardan etkilenecek pozisyonda değiller. Notta yer alan başka bilgiye nazaran şirket, gelecek planlarını da açıkladı. Şu anda tam olarak uygulanan EUV teknolojisine sahip 5 nm işlemcilerin deneme üretimlerine başlıyor ve 2020 yılında seri üretime geçmesi bekleniyor.

Tayvan’daki Bilim ve Teknoloji Parkı’ndaki tesis ve üretim alanı yine tasarlanıyor. Eski Ar-Ge tesisi, yalnızca 3 nm işlemciler için üretime başlayacak. Ayrıyeten şirketin elinde 12 nm Snapdragon 670’den daha süratli 6 nm bir işlemci olduğu da notlar ortasında yer alıyor.

Başa dön tuşu