ACCC’den Samsung’a suya dayanıklılık davası!

Avustralya Rekabet ve Kullanıcı Komisyonu(ACCC) Samsung‘un cihazlarındaki suya dayanıklılık konusunda yanlış bilgi verdiğini ve suya maruz kalan aygıtları garanti kapsamına dahil etmediğini tez ederek dava açtı.

Samsung suya dayanıklılık konusunda ACCC’den dava!

Samsung, 2016 yılında IP68 sertifikalı suya sağlam telefonu Galaxy S7‘yi kullanıcılara sunmuştu. Amiral gemisi telefonlarının tümü o vakitten bu yana suya dayanıklılık için IP68 sertifikasını taşıdı ve suya sağlam telefonlar olarak birçok farklı listede yer aldı.

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu ise bunun gerçek olmadığını sav ederek bu olayı mahkemeye taşıdı. ACCC‘nin Samsung ile ilgili probleminde iki kıymetli tezi var. Birinci olarak, Samsung’un bir reklamı Galaxy S7 serisinden sonraki öbür modeller için 30 dakika yahut daha kısa müddet içerisinde 1.5 metre derinliğindeki su içerisinde aygıtın hiçbir halde ziyan görmeyeceğini sav ediyor.

İkincisi ise Samsung IP68 sertifikası yalnızca tatlı su için geçerli olsa da, şirketin reklamlarda plajların ve havuz kullandığını sav ediyor.

IP68 sertifikalı telefonlar teknik olarak suya sağlamdır ama su geçirmez değildir. Galaxy S5 ise IP67 sertifikası ile geliyor. Ve telefonlar 1 metre yahut daha az derinlikte 30 dakika boyunca suya dayanabiliyor.

Ancak ACCC Samsung’un cihazlardaki suya dayanıklılık olayını su geçirmez olarak lanse ettiğini sav ediyor. Ayrıyeten Samsung’un telefonlarının suya maruz kalması nedeniyle ziyan gördüğünü söyleyen müşteriler tarafından garanti taleplerini reddettiğini de vurguladı. Dava süreci konusunda şimdi ayrıntılı bilgi yok ancak yakın vakitte dava ile ilgili gelişmelerin ayrıntılı bir biçimde paylaşılması bekleniyor.

Başa dön tuşu