Samsung Galaxy Watch5 serisinde bulunan BioActive Sensörü tam olarak ne işe yarıyor? Bu sensörle elde edilen verileri takip etmek gerçekten yararlı mı?
Ağustos ayında ülkemizde satışa sunulan Samsung Galaxy Watch5 serisi, sağlık durumunuzu takip etmenizi sağlayan pek çok özelliği ‘BioActive Sensörü’ sayesinde sunuyor. Peki, bu sensör tam olarak ne işe yarıyor? Verileri takip etmek neler sağlıyor?
Galaxy Watch5’in BioActive Sensörü, diğer akıllı saat modellerine göre öncü bir rol üstleniyor. Sensör, üç ayrı sağlık sensörünün tek bir çip aracılığıyla çalışmasını sağlıyor. Sensör ile kandaki oksijen oranı, kan basıncı, kalp ritmi ve uyku takibi gibi birçok veri anlık olarak ölçülebiliyor.
İyi de bu verileri takip etmek ne işe yarıyor?
BioActive Sensörü tarafından elde edilen veriler, saatteki Vücut Kompozisyonu özelliği sayesinde iskelet kası ve bazal metabolizma hızı ya da kilo ölçümünün ötesinde, kullanıcıların vücuduna ilişkin daha bütünsel veriler sunabiliyor.
Bu veriler ile kullanıcılar, gelecekleri için planlamalar yapabiliyor; kilo almak, kas kütlesini artırmak veya metabolizmasını hızlandırmak gibi aksiyonlar alabiliyor.
Kan basıncı, kalp ritmi ve elektriksel aktivitenin tespit edilmesi ise kullanıcıya her an kalp sağlığına ilişkin tutarlı bilgiler sunabiliyor. Elbette bu neticesinde harekete geçmek için bir uzmana danışmakta fayda var.
Galaxy Watch5 Pro’da yer alan İleri Seviye Uyku Takibi özelliği ise uyku kalitesi ve alışkanlıklarının takip edilmesini sağlıyor. Uyku aşamaları, horlama ve uyku sırasında kandaki oksijen seviyeleri gibi verilere uykudan kalkıldığı an erişilebiliyor. Ayrıca Uyku Koçu ile kullanıcılar, uyku alışkanlıklarını iyileştirmek üzere de hareket geçebiliyor.
Tabii akıllı saat sensörlerinin en kullanışlı olduğu alanların başında spor da yer alıyor. Spor sırasında vücut değerlerini anlık olarak sunmanın yanı sıra gibi kaybedilen ter miktarına göre alınması gereken sıvı miktarına da ulaşılabiliyor.
Samsung Galaxy Watch5 serisine bu bağlantıya tıklayarak göz atabilirsiniz.