Xiaomi Mi Band 4 inceleme – Akıllı saat gibi bileklik!

Merakla beklenen Xiaomi Mi Band 4 inceleme görüntüsü yayında. Renkli ve büyüyen ekranı ile bir arada Xiaomi Mi Band 4 akıllı bileklik mi, akıllı saat mi?

Xiaomi Mi Band 4 inceleme

Xiaomi Mi 9T ile birebir aktiflikte Türkiye fiyatı belirli olan ve tanıtılan Xiaomi Mi Band 4, yeni özellikleri ve fiyatıyla daha evvelki Mi Band modelleri üzere, merak edilen bir model olmayı başardı.

Xiaomi Mi Band 4, Türkiye’de 299 TL‘lik fiyat etiketiyle satışa sunuluyor.

Xiaomi’nin yeni akıllı bileklik modelini buraya ya da aşağıdaki görsele tıklayarak satın alabilirsiniz.

Şimdi dilerseniz, hem ekranı büyüyen hem de renklenen ayrıyeten teknik özellikleriyle de dikkat çeken Xiaomi Mi Band 4 inceleme videomuzla sizleri baş başa bırakalım. Görüntünün altında yazımızın devamını da okuyabilirsiniz. İyi seyirler…

Xiaomi Mi Band 4 özellikleri

Tasarım

Tasarım manasında Mi Band 3’e nazaran içeriye gömülmüş formda duran dokunmatik tuş, Mi Band 4’te düz olarak pozisyonlandırılmış. Tasarım manasında çok önemli bir farklılık bulunmuyor.

50 metreye kadar suya güçlü olan Mi Band 4, yaptığınız sporu algılama ve daha gerçek bilgilerle güncelleme konusunda artık çok daha yetenekli. Kalp atış suratı sensörü, adım sayma ve uyku izleme, koşma, bisiklete binme ve yüzme üzere farklı aktiviteleri otomatik olarak algılayabilen Mi Band 4, 6 eksenli sensörler yardımıyla çok daha keskin bilgiler ölçebiliyor.

Ekran

Xiaomi Mi Band 4’ün en büyük yeniliği ekran tarafında karşımızda. Mi Band 3’te 0.78 inç büyüklüğündeki renksiz ekran, Mi Band 4’te 0.95 inç büyüklüğünde renkli AMOLED ekrana dönüşmüş durumda.

Mi Band 4’ün 0.95 inçlik renkli AMOLED ekranının çözünürlüğü ise 240 x 120 piksel çözünürlüğünde.

Gece moduyla ekran ışığını otomatik olarak ya da kuracağınız saat aralıklarında ekran ışığını otomatik bir formda kısabiliyorsunuz ya de kendiniz büsbütün ışığı ayarlayabiliyorsunuz. Ekran ışığı güneş ışığı altında bilhassa en yüksek parlaklık düzeyinde epey kâfi.

Mi Band 4’ün en hoş yanlarından biri ise ekran temasını, hazır ön yüklü hudutlu sayıdaki temalardan birini seçebiliyorsunuz. Temalarda biraz Çin tesiri ağır olsa da, akıllı bileklikte renkli temaların olabiliyor olması çok güzel duruyor. Temaları şimdilik özelleştiremiyoruz. Önümüzdeki periyotta bu uygulamaya gelebilecek güncellemelerle bir arada, bu yetenek daha da ileri taşınabilir.

Kullanım

Eğer Küresel ROM yüklü olmayan bir Mi Band 4 satın aldıysanız, telefonunuzla eşleştirmeden evvel lisan seçeneklerini İngilizce yapmalısınız. Yoksa saat varsayılan olarak Çince olarak başlıyor. Küresel yazılım yüklü bir Mi Band 4 satın aldıysanız, bununla uğraşmanıza gerek kalmayacak.

Mi Band 4’ü Mi Band 3 ve öteki Mi Band’ler üzere Mi Fit uygulamasından yönetebiliyorsunuz. Bilhassa telefonunuzdan bildirimlere müsaade vermeniz çok kıymetli. Bildirimleri açıp, Mi Fit içerisinden hangi uygulamaların bildirimlerini almak istiyorsanız, çarçabuk ekleyebiliyorsunuz.

WhatsApp, Gmail başta olmak üzere pek çok toplumsal medya ve haber uygulamasını eklediğinizde, bildirimleri Mi Band 4’ten de okuyabiliyorsunuz.

Gelen arama bildirimlerini de görebildiğiniz Mi Band 4’te, titreşimli olarak gelen çarıları ve bildirimleri sizlere gösterebiliyor. Hatırlatmam gerekiyor ki çağrıyı kabul edemiyorsunuz, yalnızca red edebiliyorsunuz.

Daha evvelki Mi Band’lerde olduğu üzere alarm kurup, kolunuzda titreyerek uyanmanıza yardımcı olan Mi Band 4, hatırlatıcı özelliklerine de sahip.

En çok merak edilen bahislerin başında ise Mi Band 4’ün Spotify idaresi geliyordu. Direkt telefonunuzda Spotify’ı açtıktan sonra,  Mi Band 4 üzerindeki Music alanına girdiğinizde müziğin sesini ve ileri geri denetimlerini yapabiliyorsunuz.

Batarya

135 mAh bataryaya sahip olan Mi Band 4,  20 güne kadar pil mühleti sunuyor. Alışılmış pil mühleti, daima nabız ve uyku takip özelliğine nazaran ve size gelen bildirimlere nazaran değişebiliyor. Yaklaşık tam kapasite kullanımda Mi Band 4’ü yaklaşık 10 gün boyunca kullanabiliyorsunuz.

Başa dön tuşu